Βιογραφικό

Το όνομα μου είναι Μαρίνα Μπογδάνου. Από πολύ μικρή ηλικία επιθυμούσα να προσφέρω στους ανθρώπους αγάπη, χαρά και όμορφα συναισθήματα. Μεγαλώνοντας, διαπίστωνα πως μαζί με μένα, μεγάλωνε και η επιθυμία μου αυτή. Πήρα λοιπόν την απόφαση να ακολουθήσω τον κλάδο της Ψυχολογίας.

Πραγματοποίησα τις προπτυχιακές μου σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το πρώτο κιόλας έτος των σπουδών μου συμμετείχα ενεργά σε πολυάριθμες δράσεις του Πανεπιστημίου, όπως το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, σε ημερίδες αλλά και σε κοινωνικές δράσεις του Δήμου Ρεθύμνου. Παράλληλα με τις σπουδές μου, εργάστηκα εθελοντικά στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη καθώς και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και παρακολούθησα πλήθος συνεδρίων. Στο πλαίσιο της πρακτικής μου άσκησης, εκπαιδεύτηκα στην χορήγηση και αξιολόγηση νευρογνωσιακών και προβολικών δοκιμασιών, στην στατιστική ανάλυση ερευνητικών δεδομένων και στην χορήγηση συνεντεύξεων σε άτομα με Διπολική Διαταραχή και άλλου είδους ψυχικές διαταραχές.

Οι σπουδές μου συνεχίστηκαν με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Cognitive & Behavioral Psychotherapy”, το οποίο και ολοκλήρωσα με έπαινο, στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire.

Επιθυμώντας να διευρύνω περαιτέρω τις γνώσεις μου:

  • ολοκλήρωσα το πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Γνωσιακή και Συμπεριφοριστική Θεραπεία από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  •  εξειδικεύτηκα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  •  απέκτησα δύο Διπλώματα Επαγγελματικής Εξειδίκευσης στο Life Coaching από την Transformation Academy και την Achology: Academy of Modern Applied Psychology, καθώς και ένα Πιστοποιητικό Coaching Εφαρμοσμένης Γνωσιακής – Συμπεριφοριστικής Ψυχοθεραπείας από την Priority Academy
  • εκπαιδεύτηκα στην Άνοια και Νευροψυχολογική Εκτίμηση με πιστοποίηση από τον ΕΟΠΠΕΠ.

Παράλληλα με την συνεχή μου εκπαίδευση, συμπληρώνω το πεδίο των γνώσεων μου με την παρακολούθηση σεμιναρίων, συνεδρίων και διαλέξεων ώστε να ενημερώνομαι διαρκώς για τις εξελίξεις στο χώρο της Ψυχολογίας.

Βασικός μου σκοπός είναι να βοηθώ τους ανθρώπους να ξεπερνούν τα ψυχικά τους εμπόδια, να αποσαφηνίζουν και να επιτυγχάνουν τους στόχους τους και να οδηγούνται μ’αυτόν τον τρόπο στην ψυχική ηρεμία και ισορροπία.

Σας προσκαλώ λοιπόν να ανακαλύψουμε μαζί το μονοπάτι προς την επίτευξη των στόχων σας και την πραγματοποίηση των οραμάτων σας!

Ας ξεκινήσουμε!